Muschi de porc cu sos de mere si morcovi glazurati

de Satisfyyourcravings in Porc, 15 Apr 2016 | 2599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere verzi
  • 1 cm ghimbir proaspat
  • 150 grame orez brun
  • 200 grame morcovi mici
  • 200 grame fasole verde
  • 220 grame muschi de porc degresat
  • 1/2 bucata nuscoara
  • 8 frunze salvie
  • ulei de masline
  • 2 portocale
  • 2 linguri iaurt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de mere si morcovi glazurati:

Se taie merele in sferturi si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi. Se curata ghimbirul si se toaca. Se fierb impreuna in 300 ml de apa, la foc mare, timp de 10 minute, amestecand frecvent.

Se transforma totul in pasta folosind un blender. 

Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se gatesc morcovii la aburi, timp de 20 de minute. In ultimele 4 minute, se adauga si fasolea.

Se presara carnea cu sare, piper, frunzele de salvie tocate si nuscoara. Se prajeste intr-o tigaie, impreuna cu morcovii si 1 lingura de ulei, 4 minute pe parte sau pana prinde o culoare aurie. 

Se lasa carnea sa se odihneasca cateva minute pe un platou. 

Se reduce focul la mic si se adauga sucul de portocale peste morcovi. Se scutura tigaia din cand in cand, pana cand morcovii sunt glazurati. 

Se taie carnea felii si se aseaza pe un platou impreuna cu orezul si legumele. 

Se amesteca iaurtul cu 1/2 din catitatea de sos de mere (pastrand restul pentru alta ocazie) si se adauga peste carne. Se toana deasupra sosul din tigaia in care au fost gatiti morcovii si se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de mere si morcovi glazurati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de primavara