Musaca de dovlecei

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2021 | 3554 vizualizari

 

Dupa reteta clasica greceasca cu vinete si cea balcanica cu cartofi iata o varianta cu dovlecei.
Dovlecelul lasa mai multa apa ca vanata, faceti un sos cu carne nu prea lichid.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/musaca-de-dovlecei.html

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei medii bio
  • 450 gr carne tocata de vita sau miel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoil
  • 350 ml de sos de rosii de casa
  • 60 gr de cascaval ras
  • 100 ml de apa
  • sare, piper
  • cimbru uscat

Sos alb:

  • 125 ml de smantana
  • un varf de nucsoara rasa
  • 1 ou
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei.

Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat. Gatiti in jur de 20 de minute la foc potrivit. 


Pregatiti sosul alb : 

Bateti oul cu un pic de sare si smantana. Puneti piper si nucsoara. Spalati dovleceii, taiati capetele si taiati-i felii in lungime. Sarati feliile. Ungeti cu unt un vas de gratin (23/23 cm). Puneti un strat de dovlecei , deasupra  un strat de felii de rosii si apoi un strat de carne. Puneti din nou un strat de dovlecei si terminati cu restul carnii. Varsati deasupra sosul alb si presarati cascaval ras.

Coaceti la cuptorul incalzit la 210 °C  timp de  25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete cu sos bechamel