Musaca de cartofi

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2015 | 9250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 cartofi rosii
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin
  • sare, piper, cimbru verde, pasta de ardei rosu, boia, concentrat de carne sau supa de carne
  • 1 pahar suc de rosii, 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ou,1 lingura faina
  • cascaval ras deasupra

Sos:

  • 50 gr unt,
  • 1 lingura faina,
  • 1 cana lapte,
  • sare fina, piper alb,
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Pentru sos tocam ceapa marunt cu robotul impreuna cu usturoiul. O punem la calit cu ulei de masline si cand devine sticloasa adaugam carnea tocata. Amestecam si lasam sa se friga putin. Punem sare, piper dupa gust si o foaie de dafin. Apoi turnam vinul .Lasam sa fiarba cca 10 minute, pana scade vinul si adaugam pasta de rosii, de ardei, boiaua si sucul de rosii .(eu am folosit rosii din conserva mixate ciu blenderul). Punem cimbru verde si oregano. Daca e nevoie mai adaugam putina apa sau supa fierbinte. Lasma sa fiarba la foc mediu cca 25-30 minute, pana sosul se mai ingroasa. Punem la rece si aduagam apoi 1 ou si 1 lingura de faina,. Amestecam bine si dam deoparte.

Cartofii se fierb in apa rece cu sare . Ii ttecem prin jet de apa rece si ii curatam, apoi ii taiem felii potrivit de groase. Le prajim in ulei pe ambele parti pe rand si le scoatem pe hartie absorbanta. Apoi le pudram cu sare fina, piper alb macinat si boia.

Facem si un sos alb: punem intr-un ibric untul sa se topeasca si punem faina, amestecand bine. Apoi turnam laptele rece, sare, piper alb si nucsoara. Lasam sa fiarba putin, pana se ingroasa. Amestecam cu un tel, sa nu faca cocoloase.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezam un strat de cartofi, apoi punem carnea si apoi iar cartofi. Deasupra uniformizam sosul si razuim cascaval deasupra.Dam la cuptorul incins, si lasma pana se rumeneste frumos deasupra. 

Lasam sa se odihneasc acateva ore inainte de a servi, deoarece e mult mai gustoasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata