o musaca super buna
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert.Intre timp pregatiti sosul
Se zdrobesc ca si pt piure de cartofi si se amesteca bine cu 4 linguri de unt si smantana,sa fie un piure mai gros.
Ciupercile se toaca marunt si se calesc cu o ceapa tocata in putin ulei se pune sare.`piper si putin lapte 50 ml se lasa sa fierba 15 minute dupa care se stinge focul
Sunca de curcan(sau de care va place)se toaca marunt si se amesteca cu ciupercile (daca au lichid mult se pun sa se scurga putin intr-o strecuratoare)se pune pasta de tomate si patrunjelul verde tocat,se amesteca toate bine impreuna.
Sos:
Se pune untul intr-o cratita se se topesaca apoi se pune faina se amesteca putin 3-4 minute dupa care se pune laptele si se amesteca sa nu se faca cocoloase,se lasa sa fiarba putin dupa care se ia de pe foc si se pune cascavalul si cele 2 galbenusuri ,se amesteca bine toate.
Albusurile se bat spuma dupa care se amesteca cu compozitia de ciuperci.
Se unge o tava (eu am pus intr-o cratita rotunda sa fie mai inalta)cu unt se pune un strat de piure de cartofi dupa care compozitia de ciuperci. Se niveleaza apoi din noua piure si peste piure sosul.
Se de tava la cuptor pentru 1 ora la 170 grade.
Decor pasta de tomate ,patrunjel verde sau ce va place.