Musaca cu dovlecei

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2013 | 26961 vizualizari

 

Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei
  • 8 cozi de ceapa verde
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 650 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1/2 lingura gris
  • 3 linguri smantana
  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde, morcovul, ceapa uscata si le inabusim 2-3 minute. Punem carnea, sare, piper dupa gust, cimbrul uscat si putina apa.

Lasam sa se faca totul la foc potrivit si amestecam bine cu o paleta de lemn sa nu avem cocoloase de carne. Rosiile le dam prin blender si cand compozitia de carne este bine scazuta le incorporam, adaugam pasta de tomate si mai lasam 1-2 minute pe foc. Umplutura sa fie bine scazuta pentru a nu se inmuia dovleceii de tot in cuptor. Tragem tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca. Presaram niste marar verde tocat, 1 ou, grisul si le incorporam bine.

Ungem un vas yena cu ulei, stergem cu un servet feliile de dovlecei pentru ca lasa niste apa si asezam un rand in vas. Deasupra punem compozitia de carne, o nivelam si venim cu un alt strat de dovlecei.

Cele doua oua ramase le batem spuma impreuna cu smantana si le turnam peste dovlecei. Deasupra radem niste parmezan.

Introducem vasul in cuptor, pe care il aprindem si lasam musacaua pana prinde deasupra o crusta aurie. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

14.07.2013, 21:22

Multumesc pentru toate aprecierile Daria

kytz 1

14.09.2017, 11:38

Bună musacaua de dovlecei! Mult mai ușoară decât altele!

Rocsi 1

15.09.2017, 10:58

Multumesc mult, Kytz!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu dovlecei