Musaca

de Valyvalentyna in Porc, 23 Mai 2014 | 7085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mai mari,
  • 600 gr carne tocata de {porc si vita
  • 2 linguri ulei,
  • 150 gr smintina,
  • 100 ml lapte,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 virf lingurita piper macinat{alb},
  • 3 cepe galbene,
  • 2 morcovi,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 legatura marar,
  • 200 gr cascaval,
  • 3 linguri ketchup si apa pt. fiert cartofii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Mai intai curatam cartofi ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cit sa-i acopere. Ii lasam pina patrunde furculita in interiorul cartofului, intre timp pregatim restul ingrendientelor: curatam ceapa si morcovul le spalam bine si le tocam la robot sau la mina, punem ulei intr-o cratita lasam uleiul sa se incinga apoi adaugam ceapa si morcovul.

Amestecam usor  cu o spatula, adaugam carnea tocata.

Cand cepa devine translucida condimentam cu sare,piper amestecam continuu pentru a se praji carnea uniform, din cind in cind mai adaugam cite un strop de apa sa nu se prajeasca prea tare ingrendientele.

Cind incepe sa se coloreze carnea punem ketchup-ul,intre timp s-au fiert si cartofii pe care ii scurgem bine de ap,a ii taiem cubulete sau rondele{dupa preferinte} si ii punem in tava unsa cu ulei.

Peste ei presaram sare, piper si putin din cascaval, batem ouale intr-un bol le diluam cu laptele,apoi smintina si patrunjelul, mararul tocate si omogenizam. Din compozitie turnam peste carnea tocata pe care am pus-o peste stratul de cartofii si tot asa pina epuizam ingrendientele. Setam cuptorul la 180 de grade si bagam tava pt. 30-35 de minute. Cind este gata putem servi...Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se serveste cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi