Muhammara

de magieinfarfurie in Mancaruri de post, 15 Noi 2012 | 10074 vizualizari

 

Muhammara este unul dintre preferatele mele cand este vorba de aperitive reci arabesti. Se face foarte usor, iar la aceasta retea am ajuns inspirandu-ma din "sosul de ardei copt" din Goodfood, si cateva retete gasite pe net. Este super delicioasa si super sanatoasa!

 

INGREDIENTE

  • - 1 borcan ardei kapia copti;
  • - 8 linguri nuca prajita si macinata;
  • - 2 catei de usturoi;
  • - 3 linguri concentrat de rodie;
  • - 2 lingurite chimen macinat;
  • - 1 1/2 lingurite boia iute;
  • - 8 linguri ulei de masline;
  • - 2-3 linguri pesmet alb fin;
  • - sare si piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muhammara:

Intr-o tigaie se incinge uleiul peste care se adauga chimenul si boiaua. Se amesteca pana cand se contopesc aromele. Apoi se lasa sa se raceasca putin.

Intr-un robot de bucatarie sau cu ajutorul unui blender se marunteste bine ardeiul. Intr-un mojar se pun cateii de usturoi cu putina sare si se freaca pana devin o pasta.

Peste ardeiul maruntit se adauga nuca, usturoiul si concentratul de rodie.

Se mixeaza si apoi se adauga cate o lingura de ulei cu condimente si se mixeaza in continuare. Se presara pesmetul, se amesteca si apoi se potriveste de sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muhammara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de sfecla cu legume