Muffins cu banane si topping de ciocolata

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Aug 2009 | 9460 vizualizari

 

Sa traiasca cel/cea care a nascocit muffinsurile!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 3 banane mari coapte bine
  •  225g faina
  • 70g zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 3 bucatele de ciocolata menaj sau jumatate de tableta de ciocolata din comert
  • 2 lg unt nuca/alune pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu banane si topping de ciocolata:

Forma de copt se pregateste cu hartie speciala pentru muffins sau se unge cu unt si se presara faina. Pe fundul fiecarei forme se pun cateva bucatele de nuca.

Bananele se zdrobesc pana devin pasta. Oul se freaca cu zaharul si cu pliculetul de zahar vanilinat, apoi se adauga pasta de banana. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu se incorporeaza mixand pe viteza mica doar pana se omogenizeaza. Apoi se adauga esenta de vanilie.

Se toarna compozitia in forme, umpland 3/4 din acestea. Formele care raman goale se umplu cu apa.

Tava se da la cuptorul preincins la 180 C timp de 25-30 de minute (pana trece testul scobitorii :P)

Cand sunt gata, muffinsurile se lasa la racit. Intr-un vas cu fund ingust de metal se pregateste glazura. Ciocolata si untul se topesc la foc mic, apoi fiecare muffin se scufunda cu capul in glazura :)) si se orneaza cu nuca sau alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu banane si topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa alb-negru