Mucenici moldovenesti

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 18486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte/lapte de soia/apa
  • 4 linguri ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  •  Sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Miere
  • Nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Aluat:

Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul,apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.Trebuie sa obtinem un aluat elastic,nelipicios.Se framanta 15 minute,apoi se la 60 minute la dospit,pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati.Din fiecare bucata de aluat se formeaza cate un cerc,apoi se formeaza cifra 8!

Mucenicii se aseaza in tava de la aragaz,tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 20 minute la dospit.

Intre timp se porneste cuptorul,se baga tava si se lasa la foc mediu pana se rumenesc(nu lasati la temperatura mare pentru ca se ard).

Sirop:

Apa,zaharul si vanilia se fierb pana obtinem un sos mai gros.

Mucenicii se trec cateva secunde prin sirop,apoi se ung cu miere si se presara nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

scortisoara 1

06.03.2013, 16:50

de-abia astept sa fac si eu ca tot bucatarasul e plin de mucenici

madab 1

07.03.2015, 23:05

Mama ce pofta mi s-a fa facut...nu am mai mancat din copilarie (scoala generala )

Panacris 1

09.03.2015, 19:34

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici cu cardamom