Am facut in fiecare an ,dar buni ca acesti niciodata.Reteta by Laura Laurentiu putin adaptata!Laura saru'mana!
Pregatim aluatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fin.Odata framantat il lasam la loc cald pentru dospit cca .1 ora.
Intre timp preparam siropul :punem ingredientele intr-un vas si incalzim putin cat sa se topeasca zaharul.
Ne ocupam de formarea mucenicilor.Aluatul il impartim in 2 parti egale apoi fiecare parte o impartim in 10 guguloaie pe cat posibil de egale.Asa vom obtine 20 de bucati.(Reteta originala era cu cantitati duble ,ca sa iasa 40 cum cere traditia).
Intindem fiecare guguloi peste care presaram miez de nuca ,apoi rulam si ii dam forma de 8.Procedam asa cu toti.Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt sii lasam cca 1 ora sa creasca,apoi ii coacem la foc mic .Cand au inceput sa se rumeneasca turnam siropul peste ei (mai oprim 1-2 linguri pentru uns)sii mai lasam la cuptor pana se rumenesc bine si siropul este absorbit.Cand sunt gata ii ungem cu siropul ramas si presaram nuca.