Mucenici cu ciocolata

de laylalala in Prajituri, 18 Mar 2010 | 5126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml rom
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 25 gr ulei de nuci
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • 1 ou, batut
  • Pentru umplutura
  • 125 gr ciocolata amaruie (70%) cu coaja de portocala, rupta in bucatele
  • 100 gr alune de padure, prajite usor apoi macinate
  • 100 gr nuci, prajite usor apoi macinatePentru sirop
  • 500 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 200 ml zeama proaspata de portocala
  • 1 baton de scortisoara
  • 100 gr miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu ciocolata:

Intr-un vas pune 500 gr faina.Intr-un alt vas inmoaie drojdia in 100 ml apa calduta si 1 lingurita zahar si las-o sa stea 10-15 minute.Toarna acest amestec in mijlocul fainii, adauga , romul , zaharul vanilat borbon, uleiul, un praf de sare, coaja rasa de portocala si restul de apa apoi framanta totul pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca usor de pe mana.Lasa aluatul sa creasca 1 ora.
Incalzeste cuptorul la 180⁰C.
Dupa ce a crescut, ia bucati din el si formeaza suluri.Aplatizeaza putin sulurile, aseaza in mijloc, de-a lungul, bucatele de ciocolata si ruleaza sulurile astfel incat ciocolata sa fie acoperita de aluat.Da sulurilor forma de opt, pune muceniici formati intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si lasa-i la crsecut 30 minute.Unge mucenicii cu oul batut si da-i la copt 25-35 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Intre timp , prepara siropul.Pune toate ingredientele intr-o cratita, pe foc potrivit.Lasa siropul sa fiarba pana cand se ingroasa putin.Dupa ce mucenicii s-au copt, lasa-i 5 minute sa se raceasca apoi inmoaie-i repede in siropul fierbinte apoi da-i prin alune de padure si nuci macinate amestecate impreuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem