Mucenici

de MIUTA in Dulciuri, 10 Mar 2011 | 5706 vizualizari

 

Mi-a fost o pofta ieri de mucenici si astazi am facut si eu.Am facut aluat de cozonac si am dat mucenici prin miere si nuca.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 cuburi drojdie
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 4 pl.zahar vaniliat
  • 2 cani cu lapte(500 ml)
  • 100 g unt
  • ulei de masline
  • 2 linguri smantana
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se pune intr-un vas faina iar in mijloc se face maiaua din drojdie lapte caldut si 3 linguri de zahar.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se poate framanta aluatul.Se pun ouale,zaharul vanilat,un praf de sare,smantana si lapte caldut.Se framanta adaugand lapte atat cat sa iasa un aluat nu prea moale.Intr-un vas am topit untul in ulei de masline.Se toarna untul topit si uleiul peste aluat si se framanta din nou.Se da aluatul la dospit.

Cand aluatul a dospit se fac din aluat mucenici si se pun la cuptor pentru 30-35 minute la foc potrivit.Se scot din cuptor se baga in siropul facut din zahar,apa si estenta de vanilie care a fost fiert in prealabil.Se trec rapid prin sirop pe urma se dau prin miere cu fata si se pune peste ei nuca macinata.Sunt foarte,foarte buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]