Mreana la cuptor

de elucubratiiculinare in Peste, 31 Mar 2018 | 8253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 mreană
  • 2 roșii
  • 1 legătură mărar
  • 1 lămâie
  • ulei
  • Pentru salată:
  • 1 salată
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 lămâie
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 2-3 roșii
  • sare
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mreana la cuptor:

Mreana se curăță de solzi.
Se taie ușor pe burtă și se scot cu mare atenție intestinele și icrele.

Icrele de mreană se tot spune că sunt toxice, mare păcat că au fost așa multe.

Se spală bine și se zvântă cu prosoape de hârtie.
Se crestează pe ambele părți și se condimentează cu sare.
Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament, pe pat de felii de lămâie.
În crestăturile făcute punem felii de roșii și mărar.
Se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor pentru 45-50 minute la 180 grade C.

Între timp de ocupăm de salată.
Se spală frunză cu frunză și se zvântă.
Se rupe sau se taie cu un cuțit ceramic.
Se pune într-un castron.
Adăugăm roșiile tăiate felii.
Adăugăm ceapa verde și mărarul tocate mărunt.
Stropim cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Amestecăm ușor.

Servim peștele cu salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mreana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada umpluta pe pat de legume