Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 10 Sep 2015 | 5641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii proaspete, curatate de "barba" si spalate bine
  • 2 linguri unt
  • 1 praz mic, tocat
  • 1 esalota mica, tocata
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 1 foie dafin
  • sare/piper
  • 230 ml vin alb
  • 2 linguri creme fraiche
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • bagheta pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moules Marinières (Midii in stil marinaresc):

Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug.

Se da focul mai mare, se adauga vinul si se lasa la fiert 2 minute. Se adauga midiile si se fierb, amestecand frecvent, pana incep sa se deschida. Se scot pe un platou. Cele care nu se deschid, se arunca. 

Sosul in care au fiert midiile se amesteca cu restul de unt si creme fraiche, folosind un tel. Se adauga midiile inapoi in tigaie, impreuna cu sucul si coaja de lamaie si patrunjelul. 

Se servesc imediat cu bagheta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]