Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 10 Sep 2015 | 5028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii proaspete, curatate de "barba" si spalate bine
  • 2 linguri unt
  • 1 praz mic, tocat
  • 1 esalota mica, tocata
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 1 foie dafin
  • sare/piper
  • 230 ml vin alb
  • 2 linguri creme fraiche
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • bagheta pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moules Marinières (Midii in stil marinaresc):

Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug.

Se da focul mai mare, se adauga vinul si se lasa la fiert 2 minute. Se adauga midiile si se fierb, amestecand frecvent, pana incep sa se deschida. Se scot pe un platou. Cele care nu se deschid, se arunca. 

Sosul in care au fiert midiile se amesteca cu restul de unt si creme fraiche, folosind un tel. Se adauga midiile inapoi in tigaie, impreuna cu sucul si coaja de lamaie si patrunjelul. 

Se servesc imediat cu bagheta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sithonian Seafood - by Fireman:)... sau fructe de mare Sithoniene:)