Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman

de diaconta in Porc, 3 Noi 2013 | 8521 vizualizari

 

Parcă odată ce s-a răcit vremea ,simţim nevoia să pregătim mai mult mâncăruri la cuptor,mai ales carne de porc.In week-end am avut sarmăluţe fierte în oala de lut la cuptor,mirosul lor ameţitor a fost completat de ciolanul la cuptor pregatit în vasul roman,pentru că îmi era pofta de ceva vreme.Sper că vă imaginaţi ce arome s-au răspândit în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • Un ciolan(rasol)de porc proaspat (1 kg)
  • Un ciolan de porc afumat (700 g)
  • Sare,piper,boia
  • Fulgi de ardei iute
  • Cimbru uscat
  • Rozmarin
  • 2 linguri suc de rosii
  • usturoi
  • Ulei
  • 250 ml bere cu merisoare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman:

Vasul roman l-am scufundat în apa cât timp am pregatit carnea.

Am spalat ciolanele,le-am crestat şoricul,le-am condimentat bine si prin crestaturile facute.

In crestaturi am pus cateii de usturoi.

In vasul roman am pus putin ulei,am asezat ciolanele,am presarat cimbrul,crenguta de rozmarin si apoi berea.

Am pus capacul vasului,am pornit cuptorul si am pus vasul în cuptor.

Când pregatim mâncare la vasul roman sau în vase de lut ori ceramica,este important sa pornim cuptorul doar când punem vasul înauntru.

Am lasat cam o ora si jumatate,nu e nevoie sa întoarcem carnea deoarece caldura va veni si de deasupra dupa ce capacul se încalzeste.

Dupa o ora si jumatate ,am scos ciolanul afumat,peste celalalt am pus sucul de rosii si l-am lasat înca jumatate de ora fara capac.

Am servit cu cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie.

 

Se poate servi cu orice fel de garnitura sau chiar fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura casei