Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman

de diaconta in Porc, 3 Noi 2013 | 8474 vizualizari

 

Parcă odată ce s-a răcit vremea ,simţim nevoia să pregătim mai mult mâncăruri la cuptor,mai ales carne de porc.In week-end am avut sarmăluţe fierte în oala de lut la cuptor,mirosul lor ameţitor a fost completat de ciolanul la cuptor pregatit în vasul roman,pentru că îmi era pofta de ceva vreme.Sper că vă imaginaţi ce arome s-au răspândit în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • Un ciolan(rasol)de porc proaspat (1 kg)
  • Un ciolan de porc afumat (700 g)
  • Sare,piper,boia
  • Fulgi de ardei iute
  • Cimbru uscat
  • Rozmarin
  • 2 linguri suc de rosii
  • usturoi
  • Ulei
  • 250 ml bere cu merisoare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman:

Vasul roman l-am scufundat în apa cât timp am pregatit carnea.

Am spalat ciolanele,le-am crestat şoricul,le-am condimentat bine si prin crestaturile facute.

In crestaturi am pus cateii de usturoi.

In vasul roman am pus putin ulei,am asezat ciolanele,am presarat cimbrul,crenguta de rozmarin si apoi berea.

Am pus capacul vasului,am pornit cuptorul si am pus vasul în cuptor.

Când pregatim mâncare la vasul roman sau în vase de lut ori ceramica,este important sa pornim cuptorul doar când punem vasul înauntru.

Am lasat cam o ora si jumatate,nu e nevoie sa întoarcem carnea deoarece caldura va veni si de deasupra dupa ce capacul se încalzeste.

Dupa o ora si jumatate ,am scos ciolanul afumat,peste celalalt am pus sucul de rosii si l-am lasat înca jumatate de ora fara capac.

Am servit cu cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie.

 

Se poate servi cu orice fel de garnitura sau chiar fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Lia_ 1

09.01.2014, 06:18

favo pt meniuri ca noi nu mancam porc

diaconta 1

09.01.2014, 08:36

Lia,incercam si noi sa mancam mai rar dar totusi poftim la ea

Xandrinne 1

17.12.2015, 05:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)