Mini-tarta cu ciocolata si prune este in topul deserturilor mele din vara asta. Ciocolata cu fructe este implinirea si imbinarea tuturor gusturilor in materie de desert: dulce-acrisor, doua preferinte create intr-un singur produs final, ying si yang al aromelor, ciocolata de calitate cu fructe culese din propria gradina. Ce poate fi mai desavarsit, mai delicios, mai aromat?
Mod de pregatire aluat:
1. Intai de toate prunele se spala, se scot samburii si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se pastreaza la frigider pentru cateva ore. Eu am pregatit o dulceata de prune cu vanilie, iar din prunele tinute in zahar peste noapte, am folosit 5-6 bucati pentru tarta.
2. Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea.
3. Se bate oul cu zaharul, se adauga treptat untul la temperatura camerei si esenta de migdale.
4. Se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele.
5. Aluatul obtinut se framanta si se pastreaza la frigider, timp in care pregatim umplutura si formele pentru copt.
6. Formele se ung cu unt, iar dupa ce am scos aluatul de la frigider, se intinde pe o planseta presarata cu faina, se framanta 2-3 minute dupa care se decupeaza cercuri pe care le asezam in formele pentru tarta, pana sus. Fie asezati aluatul peste forma si decupati aluatul dupa marginea formei.
7. Cu o furculita se inteapa aluatul, se aseaza deasupra hartie de copt de marimea tartei si se umple cu nuci deasupra, suficient cat sa nu permita aluatului sa creasca. Se mai pastreaza la frigider pentru inca 15 minute.
8. Aluatul se introduce la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 15 minute. Scoateti din cuptor iar daca aluatul a ramas usor crud in mijloc, reintroduceti la cuptor pentru inca 4-5 minute. 9. Se scot din cuptor, se lasa la racit si se umple apoi cu crema de ciocolata.
Preparare umplutura:
1. Laptele se pune la incalzit la foc mic sau la bain-marie. Separat se bat galbenusurile cu zaharul si siropul agave.
2. In lapte se adauga Nesquik, amestecand continuu, adaugand treptat cate o lingura, doua.
3. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.
4. Se retrage de pe foc laptele, se toarna deasupra galbenusurile si se amesteca ferm.
5. Crema se pune iar la foc mic si se continua amestecarea pentru inca 7-10 minute pana va capata consistenta.
6. Cu focul oprit se adauga untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
7. Prunele tinute in zahar, se decojesc si se paseaza cu o furculita. Se adauga in crema si se amesteca.
8. Se pun cate 2-3 linguri din crema peste aluat. Tartele se reintroduc la cuptorul incalzit la 175 de grade pentru 15-20 de minute.
9. Se decoreaza cu felii de prune proaspete, nu din compot, nu din cele tinute in zahar, ci proaspete.