Mini-Eclere

de andreea123 in Prajituri, 27 Mai 2011 | 7363 vizualizari

 

Mini-Eclere 100% naturale, bio, eco, in concluzie de casa!

 

INGREDIENTE

  • 250ml de apa
  • 255g de unt
  • 140g de faina
  • 6 oua intregi
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri de amidon de porumb
  • 1 lingura de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400ml de lapte cald
  • 250ml frisca lichida
  • 100g de ciocolata de menaj
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Eclere:

Aluatul de eclere se face din 250ml de apa in care se topeste 115g de unt (la foc mic). Cand da in clocot se ia vasul de pe foc si se toarna faina, amestecan energic pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Cand aluatul este racit se adauga 4 oua intregi (unul cate unul) si se amesteca. Din aluatul obtinut se fac forme lunguiete cu ajutorul unui pos. Formele de ecler se coc intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 20 min. la 200°.

Crema se face din 2 oua intregi amestecate cu 8 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 5 linguri de amidon si 1 lingura de faina, apoi se toarna (in fir lin) laptele cald. Se pune pe foc si se amesteca energic pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit se pune (putin cate putin) peste 140g de unt.

Se bate 150ml frisca lichida. Eclerele se sectioneaza la mijloc, apoi le ungem pe capac cu o glazura facuta din 100g de ciocolata de menaj topita pe foc in 100ml de frisca lichida. Eclerele glazurate le umplem cu putina crema si putina frisca si gata, le mancam!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (17)

mirela0911 1

29.05.2011, 22:26

ce bune's

MotanLaOale 1

30.05.2011, 08:43

andreea123 1

31.05.2011, 10:22

pot sa va spun ca s-au mancat imediat, nu cred ca a durat vreo 2 ore

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]