Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 3029 vizualizari

 

Aveam stranse albusuri si galbenusuri si bagate la congelator, pentru ca aveam nevoie sa fac un numar mai mare de prajiturele individuale, am facut eu niste combinatii cu visine alcoolice si alte ingrediente, zic ca-s bune si pentru colindatorii mai mari... Bunatati pentru colindatori.

 

INGREDIENTE

  • 340 g margarina rama maestro
  • 175 g galbenusuri (au fost congelate)
  • 480 g albusuri (au fost congelate)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 200 g visine din visinata, taiate marunt si stoarse bine
  • un praf de sare
  • Glazura
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • bombonele colorate
  • hartiute pentru briose
  • forme ceramica
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice:

Scoatem de seara albusurile si galbenusurile sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita si lasata sa se raceasca un pic. Omogenizam si apoi adaugam ciocolata topita. Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam visinele si faina si omogenizam, la final incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus . Asezam hartiutele de briosa in formele de ceramica, in fiecare forma punem 2 linguri de compozitie. Dam formele la cuptorul preincalzit, sunt gata cand trec testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se glazureaza cu ciocolata topita amestecata cu uleiul, se presara bombonele colorate. Se dau la rece sa se intareasca glazura.

TIPS-URI

1

se topeste ciocolata pe baie de abur, se trage de pe foc si apoi se adauga uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si visine