Mini Panettone

de naomy in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 4855 vizualizari

 

Doream de mult sa fac un panettone pt micul dejun .Panettonele este un tipic dulce italian care se serveste de craciun dar cum este un PREFERAT al meu :)......si cum nu am gasit o forma asa mare am cumparat doua mai mici .

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina speciala pt prajituri
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 150 gr stafide mari(din strugura fara sambure)
  • 100 fructe rosii uscate
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 3 zahar vanilat cu o portocala si o lamaie rase (puse la macerat)
  • o jumatate lungurita sare.
 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Panettone:

ALUAT

pregatim un  aluat din urmatoarele: amestecam faina cu  drojdia ( eu am folosit o drojdie speciala care nu a necesitat amestecul cu laptele caldut)asa ca am amestecat-o cu faina si apoi am adaugat laptele caldut adaugam zaharul si untul topit,oulale si sarea si framantam aluatul pana se desprinde de pe degete.,apoi separat pregatim :

UMPLUTURA PT PANETTONE: amestecam stafidele cu fructele rosii si coaja de lamaie si portocala si le turnam peste aluat preparat si amestecam bine apoi se impart in doua portii si se pun in formele de panettone ,...se pun ca un bulgare si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Grija mare la forme ,eu am pregatit formele tapetate cu hartie decupata dupa forma acestuia (vezi imagine 1 )si apoi am ridicat hartia ca sa acopere tot continutul pe cand va creste aluatul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Panettone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba