Mini chec

de Miha in Prajituri, 20 Apr 2011 | 4906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 350 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 g drajeuri de ciocolata
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini chec:

Untul moale la temperatura camerei se freaca pana devine pufos cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia va arata ca si cum s-ar fi taiat, dar nu e nici o problema, isi va reveni cand punem urmatoarele ingrediente, respectiv laptele rece si faina amestecata cu praful de copt. La final incorporam drajeurile de ciocolata, amestecand usor cu o lingura sau cu o spatula.

Drajeurile se pot inlocui cu ciocolata rasa sau bucati, cu nuca, nuca de cocos...

Aluatul se toarna in formele unse cu ulei si tapetate cu faina si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc usor deasupra.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]