Minciunele

de Criss in Dulciuri, 15 Apr 2014 | 24507 vizualizari

 

Daca pana acum nu stiati, cei mai mari maestrii bucatari sunt barbatii. Avem dovava. ;)
Impreuna cu Alex, ne-am jucat in bucatarie, am impletit aluatul si am facut niste minciunele. Chiar daca unele au ajuns sa semene mai degraba cu niste rate , intentia conteaza. ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cutie mica (200 g ) iaurt gras
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 550 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Spargem ouale, adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem cu mixerul pana se spumeaza ouale si s-a topit zaharul. Adaugam iaurtul, bicarbonatul de sodiu, coaja de lamaie si amestecam bine. Adaugam apoi faina treptat, amestecand mai intai cu o lingura, apoi pe masura ce aluatul devine mai gros, framantam cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios. Punem faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime. Aluatul se lipeste destul de usor, asa ca vom lucra doar pe masa infainata. Taiem aluatul in patratele, la mijlocul fiecarui patrat taiem putin, apoi intoarcem un colt si il scoatem pe gaura. :) Sper sa intelegeti mai bine din poze. Minciunelele astfel formate le prajim in baie de ulei si le scoatem apoi pe hartie absorbanta. Pudram cu zahar vanilat. Cam asta e tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minciunele( cirighele) reteta veche, fara drojdie