Minciunele

de Miha in Dulciuri, 1 Mai 2011 | 39186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

De la mama aveam o alta reteta de aluat pentru minciunele. O voi face si pe aceea cat de curand (sper! :)) ). De data aceasta am pastrat doar forma, folosind un aluat simplu de gogosi.

Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar si un putin de lapte. Faina se pune intr-un castron, se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua, amestecandu-se cu putina faina. Se adauga oul batut putin, restul de zahar, sarea,esenta de vanilie,untul topit si racit si laptele caldut cate putin. Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul in foaie groasa de un deget, foaie care se taie mai apoi in benzi dreptunghiulare. Fiecare bucata de aluat se cresteaza pe mijloc, apoi unul din capetele benzii se trece prin crestatura, rasucindu-se.

Se pun la prajit in ulei foarte bine incins. Dupa ce s-au prajit se scot pe un prosop absorbant, apoi se tavalesc prin zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre