Mille-feuilles crocant cu guacamole si pui

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2014 | 5520 vizualizari

 

Va prezint astazi o reteta care este in acelasi timp frumoasa si delicata dar deopotriva foarte gustoasa si lejera, merge perfect vara si este perfecta pentru orice ocazie. Realizarea ei nu este deloc complicata cum ar parea, necesita doar putin timp si rabdare ca si toate lucrurile bune din viata :)

 

INGREDIENTE

  • foi filo de placinta
  • avocado
  • o rosie
  • o ceapa verde mica
  • ardei iute
  • o jumatate catel usturoi
  • piept de pui
  • ardei colorat ( rosu,galben, verde)
  • unt clarificat
  • mac
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille-feuilles crocant cu guacamole si pui:

Avem nevoie pentru inceput de 36 de cercuri de foaie filo pe care in prima faza le decupam cu un cerc de inox si apoi le pensulam cu unt clarificat si cu mac si le coacem la 180 de  grade pret de 2-3 minute pana se coloreaza frumos si devin crocante , aceasta este partea cea mai elaborioasa a retetei.  Cecurile o data facute se pot pastra cateva zile fara probleme dar montajul lor trebuie facut in ultimul minut inainte de servire pentru ca absorb umiditatea din guacamole. 

Separat preparam in 2 minute un guacamole picant facut din 2 avocado, o rosie decojita si fara seminte tocata fin de tot, putina ceapa tocate extrem de fin, o jumatate de catel de usturoi dat pe razatoare, sare, piper si ardei iute. La final facem cu blenderul in cateva pulsatii acest guacamole rapid si simplu. 

Pentru ca acest mille-feuilles este o reinterpretare de fajitas, lipiile cu guacamole, ceapa, pui si ardei colorat pregatim compozitia de fajitas. 

Intr-o tigaie neaderenta punem in putin ulei de masline si ceapa taiate , ardeiul colorat taiat cubulete si cuburi de piept de pui. Am mers pe forma cuburi si nu fasii ca si la fajitas-ul original pentru ca forma este delicata la aceste turnulete si trebuie sa respectam proportiile. 

Montajul este simplu, se incep cu 3 cercuri de filo suprapuse peste care adaugam un strat fin de guacamole si apoi compozitia de ardei si pui, adaugam inca un strat de foi si repetam operatiunea terminand cu trei foi filo care incheie turnuletul. 

In acelasi fel am facut si mille-feuilles cu creveti si noix de saint jacques pentru cei care au iubit fructele de mare. 

Sunt extrem de delicioase si surprinzatoare in acelasi timp, fosnetul foilor crocante taiate completeaza perfect spectacolul vizual iar prospetimea lui data de guacamole usor picant duce totul la perfectiune :) sper sa le testati si sa va incante pe voi si cei care le degusta cum ne-au incantant pe noi , invitatii carora le-am propus acest fel au fost cuceriti . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuilles crocant cu guacamole si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guacamole