Midii în sos provensal

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 24 Iul 2012 | 7116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g midii curățate sau 1,5 kg cu tot cu scoică,
  • 50 g unt,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 1 conservă roșii tocate,
  • 200 ml vin alb sec,
  • 1 legătură mare de pătrunjel proaspăt,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii în sos provensal:

Topim untul într-o cratiță înaltă (în cazul în care scoicile le lăsați întregi). Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise. Adăugăm scoicile, usturoiul tocat mărunt și roșiile tocate. Stropim totul cu vin alb. Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă aprox. 10 minute, zgâlțâind cratița ușor. Condimentăm după gust cu sare și piper proaspăt râșnit. După ce oprim focul adăugăm pătrunjelul proaspăt tăiat și amestecăm bine.

Se scot toate într-un bol, ușor cu o paletă mare. În cazul în care folosiți scoicile întregi, cele care nu se deschid în timpul preparării se vor arunca.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii în sos provensal" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

gaby_gabytza 1

24.07.2012, 19:37

Sim0na 1

24.07.2012, 20:46

Ce pofta mi-ai facut... Neaparat trebuie sa fac si eu!!

mamaieelena 1

25.07.2012, 10:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii in sos de vin