Midii cu sos de rosii si usturoi

de vio_dreams in Fructe de mare, 26 Sep 2014 | 15563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii
  • 400 gr rosii intregi in sos
  • 3 catei usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu sos de rosii si usturoi:

Curatam midiile de mustati si le curatam cu un burete abraziv. Cele deschise le aruncam fiindca nu sunt bune.

Punem intr-un wok uleiul de masline si usturoiul pisat. Lasam doar pana usturoiul isi elibereaza aroma, nu  lasam ssa se arda fiindca va deveni amar.

Pasam rosiile din conserva fie la blender fie cu o furculita.

Adaugam sosul de rosii si vinul peste usturoi. Adaugam sarea de mare, piperul si verdeturile italiene

Dam in cateva clocote pana ce sosul este bine legat si adaugam midiile. Punem capacul si lasam pe foc circa 3 minute.

Midiile vor incepe sa se deschida. cele care raman inchise le vom arunca. dupa ce toate s-au deschis iar carnea midiilor va capata o culoare usor portocalie dam vasul deoparte de pe foc si adaugam patrunjelul verde tocat marunt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

27.09.2014, 23:17

babi5 1

27.10.2014, 16:15

F

madab 1

08.02.2015, 18:58

Foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii cu orez ala Burgas