Un desert usor de realizat dar foarte bun!!!Puteti opta sa faceti crema de vanilie in casa(e mult mai delicioasa),eu am facut la plic ca mi le cumparase mama de vreo 3 luni si tot le tineam acolo si nu aveam unde sa le folosesc,asa ca la una i-am gasit intrebuintarea;)
Spalam merele si le stergem de stopii de apa.
Le curatam de coaja,apoi le scoatem cotorul,usor fara a le rupe.
Intr-un castronel amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta de rom.
Luam o tava si asezam hartie de copt in ea.
Punem merele in tava si le umplem cu nuca pregatita.
Deasupra presaram pliculetul de zahar vanilat si cele 2 linguri de zahar tos.
Untul il taiem bucatele mici si punem pe fiecare mar ,dar si intre ele.
Dam tava in cuptorul incins.la o temperatura potrivita si o lasam acolo pana ce merele se inmoaie putin.
Preparam crema :punem praful de crema intr-un bol,zaharul pudra si laptele rece de la frigider.
Mixam bine pana obtinem o crema omogena.
Cand merele sunt gata ,le scoatem si le lasam la racorit.
Servim alaturi de crema de vanilie!!!