Mere la borcan

de Andra_Constantinescu in Conserve, 19 Noi 2015 | 6294 vizualizari

 

Am avut cateva mere de la tara si era pacat sa le las sa se strice, asa ca m-am pus pe treaba. Mi-a luat ceva timp sa le curat, dar eu zic ca merita, mai ales pentru ca au un gust dulce, foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 4840 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 484 g zahar.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan:

Merele curatate de coaja si seminte si spalate se impart pe jumatate. O parte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, iar cealalta parte se taie cubulete. Se pun in doua cratiti diferite impreuna cu zaharul, impartit in mod egal. Se calesc pana cand scade zeama lasata initial. Se pun fierbinti in borcane de 800 g. Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele capacite, se pune apa fierbinte in cratita pana aproape de gura borcanelor si se fierb circa 30-40 de minute, se lasa sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.

Merele date pe razatoare se pot folosi la placinte, tarte si strudele, in timp ce cubuletele se pot folosi la chec, pandispan sau briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere la borcan pentru placinta