Mere coapte

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 4631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 mere mari
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri de susan
  • cate o feliuta de unt pentru fiecare mar
  • miere (2-3 lingurite)
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte:

Spalam 8 mere si indepartam cu grija cotoarele, asa incat sa nu patrundem intreg marul.

Amestecam intr-un castronel zaharul, zaharul vanilat,scortisoara,nuca de cocos.

Umplem merele cu acest amestec, le asezam intr-un vas termorezistent.

Peste fiecare mar asezam o feliuta de unt iar apoi punem putina miere.

O sa va ramana amestec, acesta se imprastie printre mere si va ajuta la formarea sosului.

Spalam si marul ramas si il taiem bucatele. Asezam bucatile de mar in spatiile ramase libere in vas, punem 100 ml apa si dam vasul la cuptor la temperatura medie pentru 1 ora.

Cand incepe sa se formeze sosul adaugam semintele de susan.

Dupa scurgerea intregului timp de preparare scoatem vasul din cuptor, lasam putin la racit si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot servi atat reci cat si calde

2

daca doriti le puteti servi cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mar copt cu crema de mascarpone