Când ai poftă de ceva dulce și bun, încearcă acești Melcișori cu nucă și gem un desert rapid, delicios și ușor de preparat.
Pentru acești Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios, sunt necesare câteva ingrediente: aluat foietaj, nucă, gem și ou.
Cum se prepara acesti Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios:
Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz.
Întinde prima foaie de aluat și unge-o cu ou bătut pe toată suprafață. Presară nucă măcinată și puțin zahăr.
Așază deasupra cea de-a doua foaie de aluat și presează ușor ca să adere.
Taie pe lungime, fâșîi late de aproximativ 3 cm , răsucește-le pe toată lungimea, apoi rulează-le sub formă de melc.
Așază melcisorii în tava tapetată cu hârtie de copt.
Pune câte o linguriță de gem în mijlocul fiecăruia și unge aluatul cu ou bătut, apoi presară fulgi de migdale.
Coace melcisorii în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, timp de aproximativ 20 de minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă melcisorii la temperat. După ce s-au răcit, îi poți pudra cu zahăr.
Sunt delicioși și cu o textură crocantă.