Melcisori cu nuca

de mamaieelena in Dulciuri, 10 Oct 2012 | 5667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 220 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • sare o priza
  • 2 fiole rom
  • 150 g nuca
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 linguri cu lichior de cafea(Kahlua)originar Mexic
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g unt moale
  • 100 g margarina pentru prajituri
  • Sirop pentru pus deasupra.
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Faina se cerne intr-un lighean mai mic. 1 ou si 2 galbenusuri se bat intr-un castron cu sarea. Laptele se pune pe foc la incalzit, dar nu prea mult. Peste care se adauga 120 g zahar, coaja de lamaie si 1 fiola de rom. Eu tot in lapte am pus si drojdia sa se dospeasca fiind o cantitate asa de mica si am adaugat 3 linguri cu faina. Toate acestea se vor omogeniza bine cu un tel. Se lasa la dospit 15 minute.

Separat intr-un castron se pune scortisoara si restul de zahar, untul moale peste care se adauga esenta de rom si lichiorul de cafea.

Drojdia dospita de amesteca cu faina si ouale, din care rezulta un aluat de cozonac. Margarina se pune topita si se framanta energic aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubelaza volumul. Daca este cald in bucatarie sau in locul unde se prepara se va dospi mai repede.

Astfel dospit aluatul se intinde pe masa de lucru infainata. Aluatul trebuie sa fie mai gros. Peste el se pune acel amestec cu scortisoara pe toata suprafata aluatului si peste scortisoara se pune toata nuca presarata egal. Se rasuceste aluatul si se obtine un sul pe care il vom taia cu un cutit bine ascutit la o distanta de 2 cm. Se asaza in tava aragazului pe hartie de copt si se lasa la dospit 10 minute. Se dau la cuptor si se tin aproximativ 25 de minute si se vor rumeni usor. Acum se vor scoate si se toarna siropul peste melcisori si se da iar la cuptor pana se vor rumeni frumos. Eu am pus si in tava in forma de inimioara si in locul siropului am pus bezea de albusuri pe care l-am facut cu cele 2 albusuri ramase de la aluat si cu zahar pudra.

Pofta buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca