Melci cu scortisoara

de Anamaria Cook in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 5936 vizualizari

 

Acesti melcisori imi aduc aminte de Romania si nu ca ar reprezenta vreun fel de mancare nationala ci pur si simplu ii mancam destul de des in drum spre sau de la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 500 g faina
  • 12 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar brun
  • 50 g unt
  • un galbenus + o lingura lapte pentru uns
  • UMPLUTURA:
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu scortisoara:

Puneti drojdia si o lingurita de zahar in laptele caldut si lasati la dospit.

Cand a inceput sa se formeze ca o spuma la suprafata turnati maiaua peste faina apoi adaugati oul, praful de sare, margarina si zaharul. Apoi framantati pana obtineti o coca moale.

Acoperiti aluatul cu un prosop de bucatarie curat si lasati sa creasca la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut framantati din nou pana ce devine elastic apoi intindeti o foaie cam de 2 mm grosime.

Amestecati untul cu zaharul si scortisoara si intindeti amestecul peste foaia de aluat.

Rulati aluatul si taiati rondele cam de doua degete grosile.

Asezati rondelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati sa mai creasca inca 10-15 minute.

Ungeti melcii cu galbenusul batut si lingura de lapte apoi coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce devin aurii.

Puteti glazura cu putina ciocolata alba topita sau simpli.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

06.12.2012, 21:38

Mmmm cat de buni...si frumosi!

Anamaria Cook 1

07.12.2012, 01:47

Multumesc muult tuturor!!!

Sim0na 1

07.12.2012, 14:37

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cinnabons