Melci cu cascaval cu afumatura

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2013 | 15800 vizualizari

 

Am vazut la Merisor zilele astea un aperitiv cu cascaval si ceva afumatura, aperitiv la care nu am rezistat... Ea a facut aluatul, dar eu cum am mereu in congelator un pachet de aluat foietaj l-am folosit pe acesta. Rezultatul a fost ca a iesit ceva minunat...multumesc Meri pt inspiratie!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 3-4 linguri crema de brinza
  • 4 felii mari de cascaval
  • 4-5 felii pulpa de porc crud afumata
  • pt decor:
  • 1 galbenus de ou
  • 1-2 linguri lapte
  • seminte de in, susan, dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu cascaval cu afumatura:

Lasam aluatul sa se dezghete. Pe masa putin infainata punem foaia de aluat, o ungem cu crema de brinza, peste punem intercalat felii mici de cascaval si pulpa de porc. Taiem cu cutitul pe orizontala foaia de aluat pina unde am folosit umplutura si o rulam pe lungime. Facem la fel si cu restul, pina terminam aluatul. Le punem intr-o tava cu hirtie de copt, in picioare s-au culcate, nu conteaza, eu le-am incercat in ambele feluri sa vad cum iasa si au iesit bine in ambele moduri. Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte si ungem melcii cu o pensula de bucatarie.(nu ungem si marginile) Presaram seminte peste galbenus,fiecare dupa preferinte si dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 35-45 minute, pina devin aurii si au crescut frumos.

Servite la micul dejun cu iaurt sunt un deliciu. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

sunt minunate caldute sa simtiti cascavalul moale, iar daca s-au racit se pot incalzi la cuptorul cu microunde

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu cascaval cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele