Melci

de Lau in Dulciuri, 13 Mai 2011 | 3905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  • un praf de sare
  • 100 g unt
  • coaja  de portocala
  • CREMA
  • 200 ml lapte
  • 1 albus
  • 20 g cacao
  • 20 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingura margarina
  • UNS
  • 1 galbenus
  • jumatate de lingurita de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci:

Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura la mijloc, se adauga drojdia, sare, untul topit, 3 linguri de zahar, 3 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute dupa care se adauga restul de ingrediente si se framanta coca si se lasa o ora la dospit

CREMA-laptele se incalzeste, se bate albusul cu sare si adaugand treptat zaharul, se cerne faina amestecata cu cacao, se omogenizeaza. Se adauga laptele treptat si se amesteca, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa crema. Cand e calda se adauga si lingura de margarina

Se intinde o foaie si se taie fasii late de 2-3 cm si se pune crema pe mijloc, dupa care se unesc marginile si se roteste formand melcul.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenusul batut cu un pic de zahar. Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa