Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta

de Bya Ralu in Somon, 8 Apr 2012 | 16164 vizualizari

 

Nu am mai mancat somon pana acuma,dar este foarte bun,vi-l recomdand cu mare placere

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati somon
  • ulei masline
  • lamaie
  • unt
  • 1 rosie
  • 2 catei usturoi
  • vin rosu
  • 2 linguri bulion
  • condimente peste,rozmarin,patrunjel marunt

Pentru mamaliga

  • apa,sare si malai

Pentru mujdei:

  • 4 catei usturoi,ulei,sare si smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta:

Pestele se stropeste cu ulei de masline,se condimenteaza pe fiecare parte si se aseaza intr-un castron termorezistent,deasupra punem cate o felie de unt.Separat se face un sos din 2 linguri bulion,vin rosu,apa si condimente|(busuioc,cimbru,boia dulce,piper si peperoncino).Se adauga sosul,se pune o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 20 minute.Cand e gata se stropeste cu lamaie,se pune rosia taiata cubulete,impreuna cu usturoiul taiat marunt peste fiecare bucata de peste,se acopera cu folia de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 7 minute.

Intre timp intr-un ceaun punem apa,putina sare,iar cand clocoteste adaugam cate putin din malai,se lasa sa fiarba putin(10min).

Se serveste totul cald cu mujdeiul facut

TIPS-URI

1

se serveste cu un pahar de vin alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar