Mazare cu pui

de alice_ciobanu in Pui, 14 Mai 2012 | 4489 vizualizari

 

E timpul de curatenie in rafturile din congelator... asa ca ultimul pachet de mazare verde, stransa de cu toamna, din gradina din spatele casei, l-am folosit pentru o mancare de mazare.
Preferata lui R. Asta asa ca sa nu mai zica:" bai...da' o mazare nu faci si tu? numai cu scortisoara si ghimbir? hai, te rog...."(sa nu mai zic de salamul de biscutit, cu care il tot fentez de mai bine de juma' de an, of...). Asa ca azi la pranz: Mazare cu pui

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 7-8 felii subtiri de bacon
  • vreo 800 gr mazare verde
  • o ceapa
  • 300 gr rosii cherry
  • 1/2 cana suc de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • frunze dafin
  • ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu pui:

Carnea de pui o spalati si o puneti la fiert in nitica apa rece. Dati-i apoi cateva clocote bune, pana ce carnea e tare la atingere, dar nu trebuie sa fie fiarta. Scoateti-o si lasati-o putin la racorit. 

Luati fiecare bucata de carne si o inveliti in fasiile de bacon. Intr-un vas jena sau ceva termoizolant puneti o bucata de folie de aluminiu, dubla decat lungimea tavii. Puneti in ea bucatile de carne invelite in bacon crud, stropiti-le cu ulei de masline si presarati sare si piper proaspat macinat. Inveliti-le in restul de folie de aluminiu, astfel incat sa aveti un pachet compact. Predati tava cuptorului, incalzit la 180grade si lasati acolo cam jumatate de ora. Scoateti tava si incercati sa scoateti cu grija sa nu va frigeti, folia de aluminiu, lasand in tava doar bucatile de carnita. 

Separat tocati ceapa si caliti-o in putin ulei, adaugati apoi mazarea si apa rece pana o acopera si lasati la foc potrivit pana e aproape fiarta si apa scazuta. 

Turnati mazarea in tava cu carne, puneti rosiile cherry (intregi daca sunt mici, daca sunt mai maricele taiati-le in doua-patru), cana de suc de rosii, sare, piper si frunzele de dafin. Dati iar la cuptor inca vreo jumatate de ora pana ce tot acest amestec devine scazut, gustos si toata casa miroase a mancare calda si imbietoare. Mmmm.....

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

15.05.2012, 07:53

Si mie-mi place mazarea cu pui!!! Ce pofta mi-ai facut...

BuburuzaBubu 1

15.05.2012, 09:25

iry-gabriela 1

15.05.2012, 10:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu pulpe de pui