Mazăre cu legume şi mentă

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 8 Feb 2013 | 4126 vizualizari

 

Îmi place gustul pe care îl dă menta acestui preparat... e ceva un pic mai deosebit faţă de varianta clasică, însă fără mare abatere.
Am mai folosit menta şi la mâncăruri cu linte şi fasole; un "gust fresh şi răcoros".

 

INGREDIENTE

  • 1000 g mazăre (2 cutii mari Bonduelle);
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 1 păstârnac;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 200 mL roşii pasate;
  • 1 lg ketchup picant - de casă;
  • 1 vârf lgţ chili;
  • 1/2 lgţ mentă Kotanyi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazăre cu legume şi mentă:

Se pregătesc legumele:

- ceapa se toacă mărunt;

- morcovul şi păstârnacul felii subţiri;

- ardeiul cuburi mici. 

Mazărea se clăteşte cu apă rece, se lasă la scurs. 

Într-o tigaie încăpătoare, poate fi wok, se încing 4-5 lg ulei de floarea soarelui şi se căleşte ceapa. 

Se adaugă apoi rădăcinoasele iar după ce se înmoaie puţin legumele se adaugă roşiile pasate şi o cană mică de apă.

După ce s-au pătruns morcovii, se adaugă mazărea şi ardeii; se fierbe totul la foc mic până când toate legumele sunt gata. 

După ce se stinge focul, se presară menta. 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazăre cu legume şi mentă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de post, cu granule de soia