Mascarpone cake

de sisterskitchen in Prajituri, 14 Noi 2013 | 6287 vizualizari

 

O prăjitură pufoasă, ideală de servit alături de o persoană dragă. Este delicioasă şi nu necesită multă muncă ;) Se poate decora şi cu frişcă sau se poate umple cu cremă de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone (o cutie)
  • 4 ouă
  • 225 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • extract de vanilie – opţional
  • 50-60 g ciocolată amăruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mascarpone cake:

1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetata cu făină.
2. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute.
3. Se cern faină, praful de copt şi sarea într-un bol.
4. Se adăugă jumătate din cantitatea de făină şi continuăm să mixăm apoi ultima parte de făină şi mixam până se încorporează. Se aşează compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 40-45 de minute.
Se lasă să se răcească în formă.
Se topeşte ciocolata la bainmarie şi se glazurează prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascarpone cake" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

14.11.2013, 21:38

Foarte buna

diaconta 1

14.11.2013, 22:02

Minunata
mascarponele-i da o textura deosebita

anca_rm 1

15.11.2013, 09:23

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]