Masala Chai - Ceai negru indian

de Anett in Bauturi, 1 Iun 2016 | 5033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte gras
  • 1 cana apa
  • 2 pliculete ceai negru ( Assam)
  • 3 cuisoare
  • 1 bucatica ghimbir
  • 2 batoane scortisoare
  • 1/2 lingurita cardamon pulbere
  • 2 lingurite miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Masala Chai - Ceai negru indian:

Punem laptele si apa intr-o oala si punem la fiert. Introducem toate condimentele. Inainte sa fiarba punem pliculetele de ceai negru.

Lasam sa fiarba pe foc mic timp de cateva minute apoi luam de pe foc.

Strecuram bautura si servim cald indulcita cu miere.

TIPS-URI

1

fiindca exista mai multe variante, putem adauga pastai de vanilie, nucsoara, piper sau zestul unei portocale

2

e preferat sa folosim ceai negru simplu ca si Assam sau Ceylon

Daca ti-a placut reteta noastra "Masala Chai - Ceai negru indian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limonada