Marinata de peste

de Rocsi in Peste, 6 Dec 2010 | 8981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou, potriviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri suc de rosii de casa
  • 50-60 ml ulei
  • 150 ml otet
  • 450-500 ml apa
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat (optional, doar daca va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de peste:

Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele.
Il spalati bine si il taiati bucati potrivite. 
Il presarati cu sare si piper. 
Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.
Morcovul decojit il taiati rondele.
Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si ceapa, asa, mai in straturi.
Presarati sare, boabe de piper, puneti foile de dafin, cimbru uscat si sucul de rosii.
Intr-un vas amestecati apa cu otetul si uleiul.
Turnati amestecul de lichide in oala cu peste, miscati putin de oala.
Puneti totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar oala o acoperiti cu un capac.
Lasati sa fiarba 35-45 de minute, dar mai amestecati din cand in cand, usor, sa nu rupeti bucatile de pestele.
Cand este gata, trageti cratita de pe foc, o lasati circa o ora sa se odihneasca apoi serviti.
Ai mei o servesc de obicei a doua zi.
Sa aveti pofta!
PS: Cred ca se poate face si cu alt peste, dar noi nu am facut doar cu macrou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda