Mancarica din legume de sezon

de dentistutza in Mancaruri de post, 15 Sep 2011 | 5350 vizualizari

 

Simpla, fara carne, multe rosii...asa ca de vara chiar daca suntem la jumatatea lunii Septembrie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii grase si coapte
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei kapia
  • 1-2 cartofi
  • 6 catei de usturoi
  • condimente: sare,piper alb, busuioc sau oregano sau...
  • 1 plic de condiment pt salata italiana Kotany
  • 1 lingurita zahar
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica din legume de sezon:

Ceapa, ardeiul,kapia, cartofii si 2-3 catei de usturoi se taie cubulete potrivite si se pun in cratita la calit in ulei de masline cu un pref de sare. Intre timp se decojesc rosiile si se taie bucatele. Cand ceapa este sticloasa si cuburile de cartof incep sa se inmoaie se adauga rosiile in cratita impreuna cu condimentele dorite. Se lasa pe foc mic/mediu sa fiarba amestecand uneori ca sa nu se prinda. Pe masura ce scade zeama lasata de rosii se gusta si se mai potriveste de arome. Spre final se aduga si zaharul urmat de restul de usturoi tocat fin.

Servim cald cu paine proaspata care inevitabil se va scalda in sosul apetisant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica din legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole galbena