Mancarea serpasilor

de Sabina in Mancaruri de post, 16 Mai 2009 | 27054 vizualizari

 

Şerpaşii sunt locuitori ai regiunilor muntoase din Nepal, ghizii care însoţesc alpiniştii ce urcă pe vârfurile din Himalaya. Nepalul are pamant sarac, dar locuitorii il ingrasa cu compost. Alimentatia acestora se bazeaza pe combinatii de hrisca, mei, linte sau orez. Consumand astfel de bucate, acesti serpasi duc chiar si cate 10 ore in spate greutati de 90 kg, bagaje ale expeditiilor alpine.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame hrisca
  • 70 grame susan
  • 80 grame nuca tocata
  • 3 linguri cu miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarea serpasilor:

Fierbem hrisca, lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam cu nuca tocata, susan si miere. Este satioasa si foarte sanatoasa de altfel !!! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea serpasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]