Mancare de vinete

de Ina in Mancaruri de post, 13 Iul 2010 | 8484 vizualizari

 

Buna in zile de post, dar nu numai....

 

INGREDIENTE

  • doua vinete potrivite
  • doua cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 4-5 rosii sau 2-3 linguri cu bulion
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • doua foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete:

Ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras  se curata, se spala  si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei de masline cu apa ( eu mai mult le fierb decat le calesc, pentru ca am probleme cu fierea  :P ). Cand capata culoare aurie se adauda o cescuta cu apa, cimbru, boabe de piper, foile de dafin, sare dupa gust si rosiile sau bulionul. Se amesteca cu o lingura de lemn, lasand pe foc, in continuare.

Vinetele se taie cubulete si se prajesc usor in tigaia cu putin ulei incins, dupa care se adauga peste legumele fierte. Lasam sa fiarba pana se patrunde vanata, apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat marunt.

Este gustoasa atat calda, cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete cu dovlecei si rosii