Mancare de vinete

de marieta in Mancaruri de legume, 29 Aug 2011 | 10287 vizualizari

 

profitand de legumele proaspete!!!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de vinete,
  • 4 cepe,
  • 2 ardei grasi mari,
  • 2 rosii,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 50 ml ulei,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • o lingurita boia de ardei,
  • patrunjel tocat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete:

Vinetele se curata si se taie in felii groase. Se oparesc in apa sarata 15 minute, apoi se scurg. Ceapa curatata si taiata pestisori se caleste in ulei, se adauga ardeii taiati bucati mari. Se presara boiaua, apoi se pun rosiile, vinetele, pasta de rosii si apa, dar sa nu acopere legumele. Se condimenteaza si se da la cuptor pana scade mancarea si legumele sunt fierte, dar nu zdrobite. Se pune usturoiul maruntit si patrunjelul si se mai da la cuptor 10 minute.

Se serveste cu putina smantana deasupra sau nu. Pofta buna!!!!!!!!

TIPS-URI

1

se poate servi si ca garnitura langa orice fel de carne sau simpla,atunci fiind mancare de post!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de vinete umplute cu ricotta