Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 5 Iun 2015 | 18492 vizualizari

 

Una dintre cele mai.... si cele mai bune mancaruri cu dovlecei la cuptor...as spune fara sa gresesc ca este senzationala!

 

INGREDIENTE

  • 6 dovlecei maricei
  • 6 rosii mari pentru straturi
  • 2 rosii mari pentru sos
  • 1 capatana de usturoi verde
  • 5 catei de usturoi vechi
  • 1 ceapa mare verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana  (scoasa din timp de la rece, ca sa nu se sparga vasul yena, cand o punem)
  • ulei de masline extravirgin si de palmier pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi:

Se feliaza dovleceii, se feliaza rosiile, se curata ceapa si usturoiul, se zdrobeste usturoiul, iar ceapa se taie felii.Feliile de dovlecei se prajesc usor  in jur de 1 minut in ulei de palmier, apoi se scurg si se vor aseza pe rand intr-un vas de Jena rotund.

Se pun dovleceii in primul strat, se tapeteaza cu ei si marginea vasului. Se adauga rosiile feliate, apoi usturoi verde zdrobit( cat dorim), iar deasupra patrunjel verde, apoi se presara sare (un praf) , urmeaza inca trei astfel de randuri cu : dovlecei, rosii, usturoi, patrunjel, sare. Ultimul strat este de patrunjel si marar.

Intr-o tigaie adanca, punem putin ulei de masline si adaugam ceapa si  usturoiul vechi zdrobit, le calim usor adaugand imediat si cele doua rosii mari razuite. Tinem sosul pe foc  in jur de 4 sau 5 minute, potrivim de sare si piper, tinand cont sa nu punem foarte multa sare, deoarece si straturile cu dovlecei din vas contin deja sare.Turnam sosul  in vasul de Jena peste dovlecei. 

Punem mancarea la cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 sau 35 de minute, sau in functie de cuptor, avand grija ca macar de doua ori sa ungem cu sosul format si partea de deasupra, eu am apasat usor cu o paleta pe stratul de deasupra. Dupa cele 35 de minute scoatem cu grija vasul si punem smantana foarte usor, amestecand putin cate putin la suprafata. Am mai lasat inca 6 sau 7 minute la cuptor si apoi am scos vasul.

Puteti sa renuntati la smantana daca nu va place, caci mancarea este buna oricum.

Deliciu total!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta