Mancare de spanac

de Ina in Mancaruri de post, 22 Mar 2012 | 29863 vizualizari

 

Poftiti la masa, este inca fierbinte! :-bd

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac crud
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 3 linguri faina
  • sare/ delikat
  • 2 litri apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

  Indepartam coditele de spanac, iar frunzele le spalam  bine in apa rece.

  Punem  la fiert cca 2 litri apa cu o lingura de sare  sau delikat. Cand apa clocoteste, punem frunzele de spanac ( putin cate putin ) pe care le oparim 1 minut si le scoatem intr-un alt vas, pana oparim intreaga cantitate de spanac.  Cand se raceste putin, il tocam ( eu l-am pus la robot, ca aveam prea mult :"> , dar arata mai bine sa lasati frunzele mai mari ).

  Separat, tocam  marunt usturoiul si ceapa si le calim in putin ulei , apoi adaugam spanacul tocat si cateva polonice din zeama in care l-am oparit, amestecand bine. ( 5-6 polonice, in functie de consistenta pe care vrei s-o obtii ). Lasam sa fiarba la foc mic, timp in care facem rantasul : amestecam 3 linguri de faina cu o ceasca de apa rece si strecuram lichidul peste spanacul clocotind, amestecand sa nu faca cocoloase. Daca dorim ca sosul sa fie mai gros, repetam operatiunea cu faina. Cand spanacul e fiert si are consistenta dorita oprim focul si potrivim de sare. 

  Servim fierbinte, cu oua ochiuri alaturi ( sau fara, daca doriti o mancare de post ).

TIPS-URI

1

Incercati sa tocati spanacul cu cutitul, in bucati mai mari. Mie mi-a fost cam lene, dar va asigur ca va arata mult mai bine pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

madi_marin 1

23.03.2012, 20:55

cat de mult imi place... simplu si taaaare bun...

diana_k 1

23.03.2012, 21:38

foarte bun, eu il fac cu lapte.

portiadelumina 1

17.10.2013, 15:50

Pe asta n-am comentat-o pentru că eram în post atunci

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena scazuta