Mancare de rinichi cu creier de porc

de katty in Porc, 12 Mar 2021 | 3074 vizualizari

 

Am descoperit de curand rinichiul de porc. Daca porcul este tanar si rinichiul este tinut in apa cu otet isi va pierde definitiv mirosul specific si va avea un gust delicios.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr rinichi de porc
  • 300 gr creier de porc
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura otet
  • 200 gr rosii tocate
  • cimbru uscat
  • maghiran uscat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • mamaliga pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de rinichi cu creier de porc:

Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita.

Taiem rinichii pe jumatate, ii curatam de grasime si ii taiem in cubulete mici. Ii punem intr-un vas acoperiti cu apa si lingura de otet si ii lasam pentru cel putin 1 ora, apoi ii clatim bine si ii scurgem.

Intr-o craticioara incintam uleiul si punem ceapa tocata marunt. Amestecam ocazional. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam rinichii scursi. Amestecam pana isi schimba culoarea si adaugam vinul. Fierbem pana vinul scade, apoi adaugam rosiile, pasta de ardei, foile de dafin, cimbrul si maghiranul si putina apa. Lasam sa fiarba pana sosul aproape este legat si adaugam creierul scurs. Mai fierbem 2-3 minute si oprim focul.

Servim cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de rinichi cu creier de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun