Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

de Rocsi in Pui, 6 Apr 2013 | 6783 vizualizari

 

Astazi chiar eram in pana de idei si nu prea stiam ce sa pregatesc de mancare.Am dat o raita prin frigider, prin congelator si am zis ca fac o tocanita. Dar cum tocanita facusem de curand am zis ca totusi sa fie mai altfel si uite asa am ajuns la acest preparat.E foarte bun si gustos noi asa am considerat.Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj:

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le scoatem din cutie, le taiem cubulete si pastram si sucul lor.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi rumenim puiul putin pe ambele parti. Adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si le inabusim cam 2 minute. Punem 1 cana si 1/2 cu apa, condimentam cu sare, piper si lasam cam 15 minute la foc potrivit. Dam drumul la rosii, lasam sa mai scada putin (dar sa mai ramana zeama) si adaugam sucul lor. Mai fierbem 2-3 minute si dam preparatul deoparte. Tocam patrunjelul, il punem peste mancare dar si mararul uscat si usturoiul curatat si tocat marunt. Amestecam bine, lasam sa se racoreaca 5 minute, apoi punem totul intr-un vas yena.

Foietajul il intindem putin pana are dimensiunea vasului. Il luam usor de pe masa, il asezam deasupra ca un capac, apoi batem oul spuma si cu un penson il ungem. Bagam in cuptor, il aprindem si lasam pana aluatul prinde o culoare aurie. Cand preparatul este gata, scoatem vasul, lasam sa se racoreasca.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita papricata de pui cu tarhon