Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooker, 20 Mar 2016 | 5556 vizualizari

 

Inițial am plecat de la rețeta Ritei, CulinaryRainbow, nătut în stil oriental ;) http://www.bucataras.ro/retete/naut-in-stil-oriental-74204.html  și am ajuns la varianta românescă leurdă și ștevie.
Noul ajutor din familia Zmeilor, Alin, de fapt slow cooker Crock-Pot-ul,  mi-a fost de mare folos ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă și poftă bună ;)

 

INGREDIENTE

  • Boabe de năut cca. 250 g,
  • Praz ½ bucată,
  • Morcovi baby cca. 100 g,
  • Prune confiate fără sâmburi cca. 200 g,
  • Leurdă 4- foi,
  • Ștevie 4-5 foi,
  • Sare de Hymalaia 1 lingură,
  • Șofran de la Kotany 1 plic,
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Ulei de măsline cu aromă de portocală 2-3 linguri,
  • Lapte de soya 100 ml,
  • Amidon din porumb 50 g,
  • Tăiței chinzești fără ou cca. 200 g

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot:

Boabele de năut se pun de seară la hidratat, în apă rece, cât să le acopere.

A doua zi, se scurg de apă și se pun la fiert în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital, setat la HIGH pentru 3 ore.

După ce s-a scurs timpul de fierbere, se strecoară boabele de năut și se curăță vasul de ceramică. În vasul curățat se adaugă rondelele de praz și morcovii baby, prunele confiate, cu 2 linguri de ulei de măsline cu aromă de portocale, se programează aparatul Crock-Pot la HIGH pentru 30 de minute. După cele 30 de minute se adaugă, boabele de năut fierte, leurda și frunzele de ștevie mărunțite, se asezonează de sare, șofran și ghimbir, se adaugă cca. 1000 ml apă fierbinte, apoi se lasă la gătit pe nivelul HIGH cca. 2 ore ;)

După ce s-au gătit toate ingredintele se finalizează mâncarea cu ”rântașu-ul” din laptele de soia și amidonul ;) adică, amidonul se desface în lapte și se toarnă în mâncarea fierbinte, amestecându-se până ce se formează un sos omogen ;), lăsându-se la gîtit la programul Slow, cca.30 de minute.

Apoi se oprește aparatul și se adaugă tăițeii chinezești, fără ou, se amestecă cât să se înglobeze, apoi se lasă la odihnă, acoperit cca. 10 minute. Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde si dovlecei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L