Mancare de pastai la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 6 Iul 2014 | 28171 vizualizari

 

Sa fiu sincera, mai mereu pregatesc pastaile scazute, intr-un mod simplu, in ceaun, asa cum ne-am obisnuit inca din copilarie. Insa simteam nevoia de o schimbare, si vorba prietenului, mai fa si tu pastaile altcumva ca altfel ne plictisim repede de ele, doar eu nu ma plictisesc de ele :D..Asa ca, am ales de aceasta data o reteta putin mai altfel, dar cu un mare succes la toata familia, ceea ce m-a bucurat enorm :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pastai verzi
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 morcov
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pastai la cuptor:

Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite.

Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor.

Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa.

Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi.

Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime, apoi rondele.

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, rosiile morcovul si le inabusim putin.

Stropim cu apa si lasam pana ce legumele se inmoaie putin.

Adaugam pasta de tomate, o cana de apa, sare si piper dupa gust, mararul si busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul peste legume.

Amestecam bine si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Tragem tigaia de pe foc, punem pastaile si invartim.

Turnam acest amestec intr-un vas ceramic si nivelam.

Introducem mancarea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, gustam putin sa vedem daca sunt gata.

Cand sunt bine patrunse, le scoatem, le lasam putin sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pastai la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post