Pentru ca piata este plina de mazare proaspata m-am gandit sa fac si eu o mancare, mai ales ca nu mai facusem de ceva vreme. Am completat cu morcovi dulci si dovlecei proaspeti.
Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina sare.Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam mazarea si pasta de ardei si acoperim cu apa calda. Adaugam foile de dafin si cimbru. Fierbem 15 minute, apoi adaugam rosiile si dovleceii taiati in bucati mai mari. Potrivim de sare si piper. Intr-o tigaie punem uleiul ramas si prajim la foc iute carnatii taiati bucati potrivite. Punem si carnatii peste dovlecei si mai fierbem 10 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.